interlink

Sisteme ieftine

sâmbătă, 24 decembrie 2011

Sarbatori fericite

Colinde Romanesti - Stefan Hrusca

23 DE COLINDE CU STEFAN HRUSCA ( cele mai frumoase colinde ) - 70 de minute

Asculta mai multe audio colinde

Viata de apoi......

Doi porci vorbeau intre ei: 
- Mai Ghita, tu ce crezi ca este dupa Craciun? 

Prima de Craciun....

Angajatii unei companii multinationale sunt intrebati ce vor face cu banii din prima de Craciun.

Elvetianul: Din banii de prima imi cumpar o barca.
Reporterul: Si cu restu?
Elvetianul: si cu restu imi renovez fatada casei.

Englezul: Din banii de prima imi cumpar o masina sport
Reporterul: Si cu restu?
Englezul: si cu restul ma duc intr-o excursie in Africa

Olteanul: Din banii de prima imi cumpar un pulover.
Reporterul: Si cu restul?
Olteanul:  Restul mi-i da mama.... 

luni, 24 octombrie 2011

La muti ani, Majestate!!!

La muti ani, Majestate!!!
Pentru a contribui la ”iluminarea“ acelora care vorbesc despre istorie fara a o sti si “arunca” cu vorbele asemeni pietrelor din parabolele biblice, am sa incerc in acest mic articol, scris la aniversarea Majestatii sale Regele Mihai I, sa prezint cateva informatii, din cartea “fara de care istoria contemporana a Romaniei nu se poate scrie” asa cum scria Florin Constantiniu in prefata cartii “Jurnal” a lui Raoul Bossy.
Raoul Bossy una dintre cele mai marcante personalitati ale diplomatiei romanesti, 1894 – 1975, scrie in “Jurnal” una dintre cele mai valoroase lucrari ale lui si despre perioada premergatoare abdicarii regelui Mihai.
Iata ce scria diplomatul dupa vizita regelui la casatoria principesei Elizabeta:
Puteti citi intreg articolul la:

miercuri, 9 martie 2011

5 orase din Oltenia vor stinge lumina de Ora Pamantului

Acum cinci, oraşul australian Sidney stingea lumina timp de o oră. La scurt timp, iniţiativa WWF s-a transformat într-o campanie globală la care au aderat 128 de ţări.
In Oltenia doar cinci orase vor (Calafat, Craiova, Horezu, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu) stinge luminile pe 26 martie timp de o ora incepand cu 20:30, pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice.
In celelate orase ale regiuni nu a fost adoptata o astfel de masura deoarece pe strazi luminile nu sunt aprinse nici in alta perioada a anului. q.e.d

Un mucenic mic!!!!

Un mucenic mic!!!!
Din pacate ce vedeti acolo este doar apa de la robinet. As fi vrut sa ma laud ca la robinet in baie curge o Cramposie de Dragasani, insa este doar apa de la robinet. De Craciun  a fost rosie ca (precum) Cabernetu'. De Sf. Ion, APAVILUL ne-a tratat cu un roze demisec.... Speram ca pa la Sf. Constantin sa putem bea si apa de la robinet :D....

marți, 1 martie 2011

Martisor - 1 Martie

Martie este in calendarul ortodox ziua Evdochiei, o femeie martir, numita si Dochia. Sarbatoarea este de fapt apriori timpurilor crestine, iar Dochia este un personaj pagan.


Traditia martisorului este o mostenire de la stramosii nostrii romanii. Cuvantul "martisor" are origini latine si este numele popular al lunii martie. Dupa vechiul calendar roman, 1 Martie era prima zi din an si se celebra sarbatoarea "Matronalia" la care se desfasurau serbarile lui Marte, zeul fortelor naturii, al primaverii si al agriculturii.

La vechii traci, aceleasi atribute le avea zeul Marsyas Silen, considerat inventatorul fluierului, cultul sau fiind legat de glia materna si de vegetatie. Lui ii erau consacrate sarbatorile primaverii, ale florilor si fecunditatii naturii.

Semnificatia martisorului a ramas aceeasi de-a lungul timpului: este un simbol al primaverii, al revenirii la viata. El ne aduce optimism si credinta. Forma acestuia s-a schimbat in timp. La inceput martisorul era simbolizat printr-o moneda. Mai tarziu aparea sub forma unor mici pietre de rau vopsite in alb si rosu insirate pe o ata. Acum margelele frumos colorate, ceramica si florile le-au luat locul.

Povestea martisorului

Odata soarele cobora intr-un sat, la hora, luand chipul unui fecior. Un zmeu l-a pandit si l-a rapit dintre oameni, inchizandu-l intr-o temnita.
Lumea se intristase. Pasarile nu mai cantau, izvoarele nu mai curgeau, iar copiii nu mai radeau. Nimeni nu indraznea sa-l infrunte pe zmeu.

Dar intr-o zi, un tanar voinic s-a hotarat sa plece sa salveze soarele. Multi dintre pamanteni l-au condus si i-au dat din puterile lor ca sa-l ajute sa-l biruie pe zmeu si sa elibereze soarele. Drumul lui a durat 3 anotimpuri: vara, toamna si iarna.

A gasit castelul zmeului si au inceput lupta. S-au infruntat zile intregi pana cand zmeul a fost doborat. Slabit de puteri si ranit, tanarul elibera Soarele. Acesta se ridica pe cer inveselind si bucurand lumea.

A reinviat natura, oamenii s-au bucurat, dar viteazul n-a ajuns sa vada primavara. Sangele cald din rani i s-a scurs in zapada. Pe cand acesta se topea, rasareau flori albe, ghioceii, vestitorii primaverii. Pana si ultima picatura de sange se scurse in zapada imaculata. Apoi a murit.

De atunci tinerii impletesc doi ciucurasi: unul alb si unul rosu. Ei le ofera fetelor pe care le iubesc sau celor apropiati. Rosul inseamna dragoste pentru tot ce este frumos, amintind de culoarea sangelui voinicului. Albul simbolizeaza sanatatea si puritatea ghiocelului, prima floare a primaverii.

O alta legenda legata de martisor spune ca: umbland cu oile prin padure si torcand lana din furca Baba Dochia a gasit o para, i-a facut o "borta" si a legat-o cu un fir de ata, asta se intampla intr-o zi de 1 Martie si de atunci s-a extins obiceiul.

Rosu si alb, femeia si barbatul

La originile martisorului a stat o moneda de aur sau de argint, dupa alte surse, la care se atasa o sfoara facuta din doua fire rasucite, una rosie si alta alba ( sau alb si negru), ce semnificau lupta vietii asupra mortii, a sanatatii impotriva bolii si care era purtata in general de persoanele sensibile (copii si fetele tinere). Exista credinta, conform careia, aceasta amuleta aducea noroc si fericire.

Culoarea rosie, data de foc, sange si soare, era atribuita vietii, deci femeii. In schimb, culoarea alba, conferita de limpezimea apelor, de albul norilor era specifica intelepciunii barbatului.

De altfel, snurul martisorului exprima impletirea inseparabila a celor doua principii ca o permanenta miscare a materiei.

El semnifica schimbul de forte vitale care dau nastere viului, necurmatul ciclu al naturii. Culorile alb si rosu au ramas pana in zilele noastre ca simbol al sexelor, ele fiind regasite si la bradul de nunta si inmormantare.

Date istorice

Raspandit in toate provinciile tarii, martisorul este pomenit pentru prima data de Iordache Golescu.

Folcloristul Simion Florea Marian relateaza ca in Moldova si Bucovina martisorul consta dintr-o moneda de aur sau de argint legata cu un snur alb si rosu la gatul copiilor.

Era credinta ca portul martisorului face ca acestia sa aiba noroc. Fetele il purtau timp de douasprezece zile la gat, dupa care-l prindeau in par si-l tineau astfel pana la sosirea berzelor sau pana ce inflorea primul pom. Dupa aceea, cu snurul legau creanga pomului, iar cu banul respectiv isi cumparau cas, pentru ca tot anul sa le fie fata frumoasa si alba.

Simbolul snurului realizat din cele doua parti rasucite, una alba si cealalta rosie, a fost initial folosit de daci inainte ca romanii sa-i cucereasca. Pe acea vreme snurul era alcatuit din alte doua culori: alb si negru. Culoarea neagra reprezenta lana neagra data de Baba Dochia nurorii sale, si simboliza intunericul iernii. Partea alba simboliza lumina primaverii. Lana s-a schimbat, conform legendei, din negru in alb prin sacrificiul fetei. Din aceasta cauza partea rosie din martisor reprezinta sangele si sacrificiul.

In final, primavara si martisorul vor fi mai puternici decat intunericul cu ajutorul lui Isus Cristos.

"Credintele" martisorului

Martisoarele se poarta o perioada de timp bine determinata, dupa care se agata in copacii care urmeaza sa infloreasca. Procesul scoaterii martisoarelor a fost legat de practicile de previziune a vremii.

In sud, spre exemplu, oamenii cred ca ar trebui sa-ti dai jos martisorul doar atunci cand vei observa un stol de berze. In alte regiuni acest lucru se intampla la vederea unei lebede, existand credinta ca, vei fi tot anul la fel de gratios precum respectiva pasare.

Fetele nemaritate isi pun martisorul sub o piatra mare si incearca sa ghiceasca care le va fi ursitul.

Scoaterea martisorului, conform ritualurilor, are un scop bine intemeiat: sa marcheze astfel tranzitia dintre sfarsitul iernii si noul anotimp care incepe.

Martenitsa, aceasta amuleta magica, mostenita de la predecesori, este primul semn al venirii primaverii. El simbolizeaza credinta fiecaruia ca toate vor fi mai bune in anul ce va sa vina.

joi, 24 februarie 2011

Provocare!!!!

Lansez mare provocare!!!! si pentru asta am nevoie de ajutorul vostru. Vreau sa realizez prima Culegere de injuraturi populare oltenesti. Asa ca puneti-va mintea la munca si postati tot ce stiti la comentari, iar cand voi considera ca materialul va fi suficient si cuprinzator voi face prima publicare pe blog. Spor la munca

INTERZIS - in jurul lumii

 De ce nu?
 Cand o sa vedem noi asa ceva?
 Nu uitati pentru ce mergeti la toaleta?
 Nu loviti animalele!!!!!!!!
 Doar daca au filtru?

 Hopa!!!! Dar unde e permis????
 Da cu .... vaca ce avusara-ti ba!!!!!
 Interzis cascheta cand treci pe langa Cotroceni!!! De ce?
 OOOOOAAAAAAUUUUUUU!!!!!!!! ala e palatul victoria sau casa poporului?
 Eto!!!! si era asa de distractiv.....
 Interzisa gaura cheii? dar de ce?
 Atentie se canta!!!
 In municipiul Slatina, Claxonatul este interzis!!!!
 Fara pupaturi!!! s-o creada ei
 AUU viata mea!!!!
 Bai da parca sunt prea multe.
Si cum spuneam.... cersitul interzis!!!

10 chesti care ar trebui interzise in Romania

1. SCOALA - ca oricum este degeaba. Singurul avantaj este ca suntem prosti cu diploma.
2. FILMELE CU STEVEN SEGAL - pentru ca la fiecare 4 zile gasim cate unul pe Pro.
3. PREZERVATIVELE SCUMPE - astea ar trebui sa fie gratis, ca m-am saturat sa fiu inconjurat de avortoni.
4. FUMATUL LA FEMEI - preferam sintagma SEXUL FRUMOS nu SEXUL PUTUROS;
5. VINUL LA PET - cel mai rau e a 2 zi. Prietenii stiu de ce!!!
6. POLITIA COMUNITARA - mai este nevoie de vreun comentariu?
7. SERVICIUL PERMISE ARGES - avem cumva vreo statistica recenta cu evenimentele produs de soferii "argeseni";
8. AMBASADA CANADA - cel putin pana elimina vizele;
9. TAXA DE DRUM - propun sa o platim cand o sa avem drumuri;
10. IAHNIA DE FASOLE - conform unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Caracal, ete principala cauza a poluari la olteni,

luni, 21 februarie 2011

Tricolorul, stiloul si oltenii....

Cunoscut îndeosebi ca inventator al „condeiului portăreţ”, adica stiloul, invenţie recunoscută de Academia Franceză în anul 1827, Petrache Poenaru a fost un ctitor al învăţământului, traducător, scriitor şi om politic.
Născut la 10 Ianuarie 1799 în satul Beneşti, comuna Bălceşti, moare la 2 Octombrie 1875 în Bucureşti. Până la vârsta de 5 ani este crescut în sânul familiei, după care este încredinţat unor instructori pentru alţi 5 ani timp în care va învăta limba greceasca „că mai să uite limba lui materna”. La 13 ani intră ca bursier la şcoala Obedeanu din Craiova după care intră copist la cancelaria din Craiova a Episcopiei Râmnicului. Recomandat în 1818 mitropolitului Dionisie Lupu care era şi efor al Şcoalelor la Bucureşti, este înscris la Şcoala Domnească de la Sfântul Sava cu drep de a servi masa şi a locui gratuit. În paralel cu şcoala înfiinţată de Gheorghe Lazăr urmeaza cursurile Academiei Greceşti. Din 1819 este numit profesor la Sf. Sava în locul lui Eufrosin Poteca, unde introduce noi metode de predare.
Un lucru mai puţin cunoscut de către contemporani este acela că în anul 1821 la recomandarea marilor boieri cărturari Iordache şi Grigore Otetelişteanu, prieteni cu Tudor Vladimirescu, tânărul Poenaru devine omul de încredere al lui Tudor, ca secretar încorporat în cancelaria cu cei mai de seamă oameni, precum Geani Orăşanu, Ioniţă Creţescu şi Ghiţă Aurel.
Este cel care iniţiază „Foaia de propagandă” a armatei lui T. Vladimirescu considertă a fi primul ziar românesc, de asemenea tot el concepe forma actuală a Tricolorului National, după modelul francez, folosit pentru prima dată de pandurii lui Tudor şi preluat ulterior de revoluţionarii paşoptisti (1848).
La 14 Mai 1821, împreună cu Episcopul Ilarion şi G. Orăşanu merge la Leybach unde prezintă la Congres protestul contra cruzimii eteriştilor. Insă pentru că la 27 mai 1821 Tudor este omorât mişeleşte, Petrache Poenaru nu mai revine în ţară, ia drumul pribegiei înscriindu-se din 1822 la Şcoala Politehnică din Viena, la Academia Universităţii din acelaşi oraş cât şi la cursuriel Facultăţii de Filosofie unde învaţă limba franceza şi italiană.

Petrache Poenaru a participat şi la Revoluția de la 1848 A semnat "P. Poenaru" pe primul comunicat al comisiei, din 12 iulie 1848, alături de "Ioasaf Znagoveanu" și "C. Bolliac"
În 1824 revine în ţară unde obţine o bursă de 2500 de taleri pe an, timp de 4 ani, iar în 1825 devine student al Şcolii Politehnice din Franţa. Aici studiază cu multă atenţie în timpul vacanţelor de vară meseriile de prelucrare a pieilor, a lânii şi a inului, a morilor umblătoare prin puterea apei, a maşinilor pentru fabricarea zahărului, a plugurilor şi a altora specifice ţării noastre.
Este primul român care a călătorit cu trenul pe primul „drum de fier” ce lega Liverpool de Manchester, iar în 1831 spunea printre altele: „Am făcut această călătorie cu un nou mijloc de transport, care este una din minunile industriei secolului… douăzeci de trăsuri legate unele cu altele, încarcate cu 240 de persoane sunt trase deodată de o singură maşină cu aburi…”

Reîntors în ţară în anul 1832 după mai mult de 27 de ani de şcoală în ţară şi în străinătate cu o multiplă experienţă de viaţă şi intelectuală este numit profesor de fizică şi geometrie la Colegiul Sf. Sava.
În calitate de director al Eforiei Şcoalelor, întocmeşte un „Regulament al şcolilor pentru organizarea învăţământului” care va fi ataşat Regulamentului Organic (legea supremă în Principate).
Tot lui i se datoreză înfiinţarea Seminarului Central din Bucureşti, a seminariilor din Buzău, Argeş şi Râmnic, a Societăţii de Agricultură a României şi de asemena unui număr mare de şcolii la sate cât şi a bibliotecilor săteşti anexate acestora. Desfăşoară şi o importantă activitate publicistică sprijinind tipărirea unor manuale şcolare – Gramatica, Caligrafia, Istoria Sfântă şi Geografia Mica. În anul 1839 reuşeste să convingă autorităţiile să cumpere o tipografie din Franţa cu care se tipăresc manuale şcolare şi „carţi folositoare norodului”.
Ca şi activitate politică după anul 1842 joacă un important rol în urcarea în scanul domnesc a lui Gheorghe Bibescu, face parte împreună cu Cezar Bolliac din Comisia pentru eliberarea ţiganilor, iar dupa 1850 ocupă diferite funcţii atât in Ministerul Lucrărilor Publice, Ministerul Afacerilor Externe – mare agă şi Ministerul „Dreptăţii”. În 1872 este ales preşedinte al Societăţii Academice în locul lui I. H. Rădulescu.
Ceea ce cu toţii ar trebui să reţinem este faptul că o asemenea personalitate a ales să-şi valorifice experienţa dobăndită si să-şi desfasoare imensa activitate culturală şi ştiiţifică intr-o ţară la aceea vreme puţin dezvoltată, fără indepedenţă, neunită dar care era ţara sa. Deasemenea ar trebui să mai reţinem că oamenii aleşi să se ocupe de „trebile ţării” obligatoriu ar trebui ca mai înainte să „dovedească ” şi dupa aceea sa „cărmuiască”.
Articol preluat dupa "Profa' de istorie"

vineri, 11 februarie 2011

          Un popa tanar trebuia sa tina prima lui slujba, drept pentru care era extrem de emotionat, chiar simtea panica. Atunci, superiorul lui, Episcopul, vazandu-l atat de stresat, l-a sfatuit ca inainte sa iasa din altar pentru predica, sa puna un paharel de tuica in paharul cu apa, ca sa se relaxeze si sa aiba curaj. Preotului i-a mers nemaipomenit in prima lui slujba, dar cind a ajuns acasa a gasit pe masa o mica scrisoare din partea Episcopului in care zicea: 

"Draga Popo, Fiule, 

 
        Ma bucur foarte mult ca ti-a mers atit de bine in prima ta slujba si ca ai tinut cont de sfatul pe care ti l-am dat, dar trebuie sa-ti fac anumite observatii:
1. Din acel pahar cu apa trebuie sa iei mici sorbituri nu sa-l dai pe gat dintr-o data.
2. In acel pahar cu apa nu se pune nici gheata, nici felii de lamaie. In plus, eu ti-am spus sa pui putina tuica in paharul cu apa, nu invers...
3. Nu se foloseste Biblia ca suport pentru pahar.
4. Nu poti sa te stergi la gura cu sutana.
5. Poruncile lui Dumnezeu sunt 10 nu 12.
6. Iar apostolii sunt 12 nu 10.
7. Cand vorbesti despre cruce nu poti sa spui ca e acel T mare de deasupra altarului.
8. Cand vorbesti despre Isus si apostoli, nu poti spune ca e "Fiul si banda lui".
9. David l-a invins pe Goliat cu o prastie si o piatra, nu poti sa spui ca "i-a zburat curul cu dinamita"...
10. Cand vorbesti despre Iuda, nu poti sa-l numesti "bulangiu".
11. Tatal, Fiul si Sfantul Duh nu sunt Batranul, Juniorul si Stafia...
12. Nu e frumos sa-l numesti pe Patriarh - "Nasul".
13. Faraonul i-a trimis pe evrei in pribegie, nu in p...a ma-sii.
14. Eva i-a dat lui Adam un mar, nu i-a cedat...
15. Magdalena a fost o pacatoasa nu o curva.
16. Initiativa de a invita publicul sa aplaude a fost buna, dar a fost exagerat sa-l inviti sa danseze Pinguinu si sa o inviti pe Maica Stareta sa faca striptease.
17. Apa sfintita se foloseste pentru a binecuvinta, nu pt. a-ti racori ceafa.
18. "Casuta" aia este confesionalul, nu toaleta.
19. Pasticul se distribuie crestinilor fara Nutella.
20. Cel de pe cruce era Iisus Cristos si nu Che Guevarra.
21. Pacatosii, cand mor, se duc in Infern, nu in aia ma-sii.
22. Vezi sa ai mereu chilotii pe tine si, cind e cald, evita sa-ti faci aer cu sutana.
23. Iti amintesc ca slujba trebuie sa dureze circa 1 ora si nu doua reprize de 45 de minute fiecare, iar cel care era asezat langa tine si pe care l-ai numit "travestit cu fusta rosie" eram eu... 

     In rest a fost bine".

Din categoria: Oltean, dar sclipitor.... (altul decat ala de la OTV)


    Un ardelean si un oltean in tren. La un moment dat li se face foame, ardeleanul scoate slana, chita, si brisca si incepe sa manance. Olteanul scoate niste fate de peste, mananca putin peste si pune grijuliu oasele pe un ziar... Ardeleanul il vede si-l intreaba:
- Ma oltene da ce faci cu oasele cele?
- Oohoo!.. oasele astea sunt foarte bune, deosebit de sanatoase, contin fosfor si asta ne face pe noi oltenii asa destepti!
    Sta ardeleanul, se gandeste, si in final ii propune olteanului sa faca schimb de mancare. Acum olteanul se infrupta din chita si slana, iar ardeleanul cu o figura scarbita incearca sa rontaie oasele de peste...
- Ma oltene, bag sama ca m-ai pacalit cu oasele astea de peste...
- Pai vezi, nici n-u gustasi bine si te desteptasi!!!

marți, 8 februarie 2011

Arde

        Bai vericule, mare nenorocire la Bucale. Incendiu urias... flacarile se vedeau de pe A1; A2; A3 etc. Neputand sa faca fata, pompieri de la Bucuresti apeleaza la fratii lor de la Caracal. Auzind o asemenea stire seful unitatii intra in remiza de pompieri, incet, relaxat, cu mainile in buzunare, fredonand usor "M-a facut muica oltean"....
       - Baieti, echipati-va incet, sistematic, spalati masina, luati ceva apa, daca mai ramane, fiti atenti la stopuri, la trafic, nu depasiti viteza si mergeti la incendiu... ARDE CLADIREA GUVERNULUI.

vineri, 4 februarie 2011

Stenograme de la Vama Siret

 

Stau vamesii de la Siret si discuta: 


Vamesul 1: "Fratilor, e ziua de nastere a lui sefu'...trebuie sa-i luam un cadou, ceva"
Vamesul 2: "Eu zic sa-i luam o masina bengoasa, un Mertzan ultimu' tip"
Vamesul 3: "io zic sa-i luam o vila la munte...ultra dotata si cu ultimele tehnologii"
Vamesul 4: "eu zic sa-i dam spaga de pe o zi"...
Toti vamesi in cor, sarind ca arsi: "bai, esti tampit? nici chiar asa mult..."

joi, 3 februarie 2011

Cuza Voda in traditia populara romaneasca

         Pentru ca este ianuarie şi de curând am sărbătorit ziua Micii Uniri, 24 ianuarie, iar România şi românii trec acum printr-o perioada care scara de valori s-a răsturnat, iar unii dintre cei  care conduc destinele ţării nu ne sunt modele ci dimpotrivă ne fac de ruşine cu faptele şi vorbele lor, m-am gândit că ar fi potrivit să-l prezint elevilor şi nu numai, pe domnul Alexandru Ioan Cuza aşa cum a rămas în memoria tradiţiei populare. Îninte de a purcede la drum vă reamintesc câteva date biografice despre domnitor. Citeste tot articolu!

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Maria Ciobanu - Drag mi-a fost campul cu flori



Maria Ciobanu
Drag mi-a fost campul cu flori
Electrecord ST-EPE02831
1983
Orchestra Paraschiv Oprea

Track List:
1.Drag mi-a fost, câmpul cu flori (1983)
2. Greu e, în-lume, de trăit (1983)
3. Fir-ai să fii, tu, Măriţă (1983)
4. Măi, neicuţă, ce păcat (1983)
5. Spune-mi, neică, adevărat (1983)
6. Ce n-aş da, să mai fiu mică (1983)
7. Cântă, cântă, lăutare (1983)
8. Câte frunze în pădure (1983)
9. Omule, măi, omule (1983)
10. Doar o mamă poate şti (1983)
11. La fântâna părăsită (1983)
12. Dealu-i nalt şi valea-adâncă (1983)

Download link

Urla foame in noi....

Mai vibreaza cineva cand o astfel de melodie? sau vorbesc singur....
Am avut eroi.... PACAT
Am avut personaitati in toate domenile..... PACAT
Am avut conducatori de tara adevari... PACAT
Am avut martiri.. PROSTII DE EI, au murit pentru ce? pentru altii...


26 Ianuarie 2011, cimitirul Ghencea, "nostalgicii" asa cum au fost denumiti in presa l-au comemorat pe Ceausescu. Nostalgici? gresit - ROMANI DISPERATI.
Bai, paradoxul e ca nu plangeau un conducator, plangeau un DICTATOR.
Ce pot sa mai zic? Doamne ocroteste-i pe romani!

Doamne ocroteste-i pe romani flacara

Asculta mai multe audio diverse

joi, 27 ianuarie 2011

MICA PUBLICITATE...







Emigram in masa?

imi bag p... iciorul in ea de tara!!! Hai sa emigram in masa!!!



 Nu ne-ar trebui prea mult sa gasim Romanai pe harta, nu? Indiciu: ROMANIA E IN CACAT!!!
daca doriti sa mai cauti.... treaba voastra, eu vreau un GPS setat pe Toronto!

marți, 25 ianuarie 2011

SALVAREA LUMII

Viata economico-sociala a ajuns la cheremul
celor fara de obraz si este momentul ca poporul sa se
scuture de paduchii care ai sug sangele si sa se spele
de raia politica a dobitocilor.Criza s-a globalizat
si lumea nu va avea acces la normalitate daca nu asi va
moraliza viata economico-sociala.Economia de piata
guvernata de legea junglei a reusit sa distruga OMUL
din viata individului. Citeste tot articolul

miercuri, 12 ianuarie 2011

Nicolae Titulescu 1882 - 1941

Nascut la 4 martie 1882 in familia unui distins avocat din Craiova. Si-a petrecut copilaria la tara, pe mosia tatalui sau, in comuna Titulesti, din Judetul Olt.

 Studii:
  •  Cursurile primare le-a urmat in cadrul pensionului Javet din Craiova, anual trecandu-si examenele la Scoala primara Obedeanu
  •  Intra in 1893 cu media generala 10 in clasa I a liceului din Craiova. (la colegiul "Nicolae Balcescu"). A fost cel dintai premiant de onoare al liceului si cel mai stralucit elev al scolii, o adevarata mandrie a liceului
  •  Dupa terminarea cursurilor liceului, pleaca in Franta, unde se va forma ca jurist la Facultatea de drept din Paris
  • Doctorat cu teza "La theorie des droites eventuels", in fata comisiei prezidata de renumitul profesor de drept civil Planiol 
 Cariera:


  • 1905 - numit profesor de drept civil la Universitatea din Iasi
  • 1909 - transferat profesor de drept civil  la Universitatea din Bucuresti.
  • 1912 - in urma alegerilor, candidand pe listele Partidului Conservator-Democrat, condus de Take Ionescu, ajunge deputat in Parlament
  • 1917 - face parte din guvernul Ion Bratianu-Take Ionescu, incredintandu-i-se portofoliului finantelor
  • 1920-1921 - numit din nou ministru de finante
  • 1920 - isi incepe prodigioasa-i activitate de diplomat careia i se va consacra in exclusivitate, pana la retragerea din viata politica. Prima misiune diplomatica o indeplineste in 1920 ca delegat la Conferinta de Pace de la Paris, fiind unul dintre mediatorii de pace dupã Primul Rãzboi mondial. Participa la negocierea Tratatului de Pace de la Trianon, dupa care Transilvania a redevenit parte integranta a României. In acelasi an este reprezentantul Romaniei la Conferinta pentru reparatii de la Spa
  • Vreme de 2 decenii, Nicolae Titulescu om de vasta cultura, dotat cu un ascutit spirit analitic, si-a slujit tara cu abnegatie si inegalabila competenta; si, la capatul unui zbucium fara ragazuri si al unei munci incordate reusise sa devina, in epoca dintre cele 2 razboaie, PERSONALITATEA CEA MAI PRESTIGIOASA A VIETII POLITICE INTERNATIONALE
  • 1921 - numit trimis extraordinar si plenipotentiar al Romaniei la Londra, post pe care-l va ocupa, cu o mica intrerupere pana in 1932
  • 1920-1936 - delegat permanent la sesiunile Adunarii Societatii Natiunilor si la lucrarile majoritatii sesiunilor Consiliului Ligii 
  • 1927-1928 - ministru al afacerilor externe 
  • 1930, 1931 - a fost ales, de doua ori consecutiv, presedinte al Ligii Natiunilor, ceea ce nu s-a mai intamplat cu nimeni altcineva 
  • 1932-1936 - ministru al afacerilor externe
  • 1936 - demis din guvern de regele Carol al II-lea, la presiunea cercurilor politice reactionare, profasciste, din tara si din Germania
  • 1937 - se refugiazã politic în Franta, la Cannes, denuntând regimul fascist din România.  In exil continuã activitatea de promovare a ideii privind asigurarea si mentinera pãcii în întreaga lume 
  • 17 martie 1941 - a incetat din viata. In testamentul sãu a cerut sã fie înmormântat în România, dorintã care a fost posibilã doar la 14 martie 1992, când rãmãsitele pãmântesti au fost transportate din Franta si înhumate la cimitirul Sfânta Ecaterina din Scheii Brasovului.
S-a afirmat ca mare orator in prima jumatate a secolului XX si s-a impus in chip deosebit ca diplomat de talie internationala. S-au intimplat cazuri, cum a fost acela din Camera Comunelor din 1937, cand parlamentarii englezi - vrajiti de elocinta diplomatului roman - au cerut lui N. Titulescu sa repete discursul in limba engleza
 Titulescu a fost un politician al pãcii, militând în favoarea bunelor relatii cu vecinii.  El a optat pentru restabilirea relatiilor cu Uniunea Sovieticã, dar protejând granitele României.  De asemenea, a lansat idea unei Europe unite introducând sintagma spiritualizarea frontierelor, potrivit cãreia o abordare transfrontalierã a valorilor  cultural-spirituale poate desfiinta imaginar granitele dintre state iar popoarele tãrilor vecine devin mai unite.  Din nefericire, ideile lui au fost anihilate de miscãrile fasciste din perioada interbelicã.  Dupã ce România s-a aliniat Germaniei, relatiile strânse ale lui Titulescu cu Franta, au devenit imposibile iar în 1936 acesta a fost obligat sã renunte definitiv la cariera diplomaticã.
Datoritã talentului sãu diplomatic de exceptie, cât si a contributiei sale la cauza pãcii în Europa, Titulescu a fost supranumit ministru al Europei, rãmânând un simbol vesnic al României în Europa.





URLA FOAMEA IN NOI.........

Dragi romani, haideti sa nu ne mai lasam calcati in picioare de benzinarii MILIARDARI si sa-i facem sa vada ce inseamna sa piarda bani. Dupa asta pretul benzinei/ motorinei va SCADEA. SA NU INTRE NIMENI IN NICIO BENZINARIE - pe 17-18-19. ianuarie. Sa mergem cu RATB, cu bicicletele sau pe jos.
Amintiti-va de 21-22 DECEMBRIE 1989 SI INCERCATI SA FACETI LA FEL. 
DATI MAI DEPARTE ACEST MESAJ SA AJUNGA LA TOATA TARA .

miercuri, 5 ianuarie 2011

680 de ani de '' la o posada'' ...cercetati nu dormiti !!!

           Intre 9-12 noiembrie 1330, "la o posada" adica la Posada in "Tara Romaneasca" are loc confuntarea dintre oastea  romanului Basarab1 "voievodul nostru transalpin din terra Bazarab" conform terminologiei cancelariei ungare si aceea a regelui ungur Carol Robert de Anjou, care venise si ocupase Banatul de Severin,  in virtutea caruia Basarab era vasal ,pentru a-l pedepsi si "a-l aduce la ascultare"pe acela care incepea sa reprezinte un pericol pentru dominatia teritoriala a Coroanei Ungare si mai ales pentru catolicizarea zonei . (citeste tot articolul)